Művészek a kulisszák mögött

Művészek a kulisszák mögött

Ava Gardner színésznő, úgy vonzotta a férfiakat, akár a mágnes a vasat

2015. január 25. - Ildiko Vajda

 Amerika legnagyobb sztárja Ava Gardner, színésznő és topmodell idén lenne 93 éves.

 

Ava Lavinia Gardner egy dohányültetvényen nőtt fel Észak -Karolinában, hét gyerek legkisebbikeként. Anyja skót-ír származású apja ír-amerikai és indián volt. Sógorának fényképész üzlete volt az 5. sugárúton, így fedezték fel a filmesek, és biztatták, hogy Ava, aki akkor még gimnazista volt, jelentkezzen az MGM New York-i irodájában. Azonnal szerződést ajánlottak neki, és Ava otthagyta az Atlantic Christian College-t.

 

 

  A Gyilkosok című Hemingway-adaptációval vált igazi hollywoodi sztárrá és szexszimbólummá. Mogambo című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, de végül nem ő kapta meg, hanem Audrey Hepburn, a Római vakáció főszerepéért. Többen úgy gondolták, hogy legjobb alakítását Az iguána éjszakája című film Maxine Faulkjaként nyújtotta, amiért viszont nem jelölték Oscar-díjra. De Judith Fellowes szerepében (Grayson Hall)  viszont kiérdemelt egy jelölést.

 

 

Röviddel Los Angelesbe érkezése után találkozott Mickey Rooneyval és 19 évesen, feleségül is ment hozzá. Egy év múlva elváltak.

 

 

Ezután  Howard Hughes udvarolt neki, és feleségül is akarta venni, de Gardner visszautasította.

Másodszorra Artie Shaw zenészhez ment feleségül, de ez a házasság is csak egy évig tartott, és ezalatt a házasság alatt kezdett Gardner egyre gyakrabban a pohárhoz nyúlni.

 

 

 

Harmadik, és egyben leghosszabb házasságát (hat év)  Frank Sinatrával kötötte.

 

 

 Sinatrát sok támadás érte a pletykasajtótól, amiért otthagyta feleségét, Nancyt, ezért az egzotikus végzet asszonyáért. Miközben Ava karrierje gőzerővel halad előre, Sinatráé egy helyben topogott. Házasságukat szenvedélyes veszekedések, féltékenykedés és különköltözések jellemezték. Gardner azonban végül újra pályára állította Sinatra színész- és énekeskarrierjét, miután szerepet szerzett neki az Oscar-díjas Most és mindörökké című filmben. Válásuk ellenére, életük végéig jó barátok maradtak.

 

 

 

Gardner legújabb életrajza leszbikus kapcsolataira is fényt derít, elsősorban Lana Turner, Betty Grable és Barbara Payton színésznőkkel.

 

 

 

Jó barátságban volt Ernest Heminway-vel, és játszott világhírű könyvének adaptációjában, a Kilimandzsáró hava c. filmen .Partnere Gregory Peck volt.

 

 

 

 Élete utolsó éveit Londonban töltötte. 25 éve halt meg, január 25.-én.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mrsgossipy.blog.hu/api/trackback/id/tr527108725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.01.26. 10:09:00

Az vót már,hogy sunáznám?
Amúgy most így nézve tényleg jó nő volt.

Ladislav 2015.01.26. 11:59:18

Nagyon szép nő volt, mai szemmel nézve is.

Á. András 2015.01.26. 14:35:05

Elnézést, de: "egzótikus", "játszót", illetve vessző után 'és'?

Advanced Flight 2015.01.26. 15:31:35

@Ladislav: mai szemmel nézve még inkább, mivel jelenleg olyan nőket kell szépnek tekinteni, mint baltávalfaragottarcú-közelülőszemű Jennifer Aniston, krumpliorrú Mila Kunis, agyonoperáltlatinkurva Sofia Vergara, pufitestűbutafejű Jennifer Lawrence és még sorolhatnám.
Olyan formátumű nők, akik a 30-60-as években alapnak számítottak egy rendes filmben, ma egyszerűen nincsenek, nem léteznek. Szomszédlányfíling van az átlagnak, a proliknak/niggereknek meg a szopóskurvák.

Ildiko Vajda 2015.01.26. 16:50:25

Köszönöm Á.András. Kijavítottam. (@Á. András: Ez az örökös rohanás, rémes)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2015.01.26. 17:36:37

Kezdetben egy félénk vidéki lány volt.

Ladislav 2015.01.26. 17:42:47

@Advanced Flight: Egyetértek. Szépségkirálynő választásokon is, szerintem, külön kellene választani a plasztikázott és a természetes nőket. Speciel, a Jennifer-lány, véleményem szerint nem rossz, ha a szanaszét retusált és negyedkiló vakolattal rendelkező fotóit látom.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2015.01.26. 19:28:26

@Advanced Flight: Erről a pufiságról Greta Garbo jut eszembe
Egyszer láttam róla képet tizenéves korában .hát olyan volt, hogy ha nem lett volna aláírva, hogy Greta Garbo fiatalon nem hittem volna el. Ugyanis egy pufi arcú csaj volt rajta, na de megcsinálták, és rögtön megszépült.

Advanced Flight 2015.01.26. 21:27:25

De, értitek, a maiak még operáltan is rondák! Hát JA pl. már túl van orrműtéten, botoxon, és így is olyan, hogy az oroszlán sírva enné meg. És azért 70 -80 éve a plasztika még nem volt olyan alap, mint manapság.

Á. András 2015.01.27. 15:42:16

Kedves Ildikó!
Köszönöm.

Ildiko Vajda 2015.01.27. 18:13:25

Ő is sorra kerül, amint ráérek írni. :)
süti beállítások módosítása