Művészek a kulisszák mögött

Művészek a kulisszák mögött

Aki egyszer hallotta énekelni, sosem felejti el Joe Cockert

2014. december 22. - Ildiko Vajda

Aki egyszer hallotta énekelni, sosem felejti el Joe Cocker hangját.  Ő az, aki a Woodstock c. filmeben először énekelte a Beatles A Little Help from My Friends című dalának 7 perces változatát és ezzel lett világhírű.

Pedig szegény munkásgyerekként élt, és énekesi karrierjét kocsmákban kezdte.  Csak 1968-ban fedezték fel, de már első lemezén, a későbbi Led Zeppelin  tagjaival szerepelt.

Keményen ivott és kábítószerezett, és ettől hullámvölgyek között hánykódott, de tehetségével mindig a felszínre tört. Ilyen volt az Up Where We Belong ( Grammy-díjat is kaptott), majd Ray Charles dalával  az Unchain My Heart-tel aratott megint sikert.  Ismét egy filmsláger következett 1986-ban, a legendás "9 és fél hét "-ben , a bluesos,  You Can Leave Your Hat On, amit Kim Basinger gyönyörű vetkőzős száma alatt szólt.

 

Azóta is folyamatosan újított stílusán. Negyven albumot készített és végig turnézta a világot.

Ma halt meg 2014.dec.22.-én tüdőrákban.Hetven éves volt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mrsgossipy.blog.hu/api/trackback/id/tr297005229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása